Comunicat - Ramon Cotarelo

09.02.2021

La direcció de l'Opina Youth emet aquest comunicat després del programa d'avui i la polèmica generada per Twitter arran de la no-presència de Ramon Cotarelo en el 154è capítol del Youth de TEVECAT.

  1. L'actualitat mana: En una situació preelectoral com la d'aquesta setmana, en la qual se celebraran els comicis electorals catalans el proper 14 de febrer, les novetats en el món de la política manen i és per aquest motiu que hem decidit canviar el tema del debat d'avui i, d'aquesta manera ajornar l'entrevista acordada amb Ramon Cotarelo per a més endavant. Per tant, també hem modificat el format del programa, que ha passat a ser un cara a cara amb una posterior tertúlia.
  2. TEVECAT i l'Opina Youth són l'antítesi de la censura: Com s'ha demostrat des del seu naixement, TEVECAT i el Youth no entenen de censura. El Youth ha apostat sempre per ser un programa transversal, plural i divers que acull tots aquells joves de diferents ideologies polítiques que volen dir la seva per millorar la Catalunya actual. En cap cas s'ha censurat al politòleg en ciència política Ramon Cotarelo. Se'l tornarà a convidar més endavant, passades les eleccions del 14F.
  3. Demanem una rectificació del sr Cotarelo: El tweet publicat pel sr Cotarelo durant la retransmissió en directe del programa d'avui no s'ajusta a la realitat. Equiparar un canvi de tema d'última hora amb la censura i amb el feixisme és una banalització total d'amdós conceptes. Reclamem que es retiri aquest tweet o, si més no, que se'n faci una rectificació que reflecteixi la realitat.