Opina Youth: el caramel addictiu de la pluralitat

06.02.2021

Un caramel llaminer, que segons amb quin prisma el miris et pot semblar més blau, més groc, més taronja o més vermell, però que per fi fa les delicies de la joventut a Catalunya. Un caramel gustós que, després de mesos i mesos d'intens treball, ara comença a treure el cap en el panorama mediàtic català. Un caramel del qual tothom en parla i que molts volen saber-ne el sabor


Aquesta setmana ha estat la més intensa des de la meva arribada a TEVECAT el passat mes d'abril. Han passat moltes coses, hem viscut molts moments, però per sobre de tot, molta gent ha conegut el projecte de l'Opina Youth.

Un projecte ambiciós, humil i optimista. Un projecte que creu en Catalunya, que creu en la joventut, que creu en la diversitat d'idees. Un projecte que dona veu a l'espectador que està mirant des de casa la televisió, que fa d'altaveu d'allò que diuen els joves a les xarxes socials. Un projecte que ha crescut del no-res, quan en ple confinament -un 27 d'abril- TEVECAT va decidir apostar pel primer programa político-juvenil realment plural i transversal.

L'entrevista del passat dimarts a TV3 ha servit per fer-nos encara més forts. Per molt que la televisió pública de Catalunya ens sotmetés a una emboscada, n'hem sabut sortir airosos. La idea del programa 'Planta Baixa' -al qual reitero el meu agraïment per haver-me entrevistat- de fer creure als teleespectadors de que l'Opina Youth és un programa en el que constantment es convida a l'extrema dreta no se sustenta per enlloc. Pel Youth hi passen tot tipus d'ideologies, més enllà de l'extrema dreta o l'extrema esquerra. Liberals, progressistes, conservadors, anarquistes, comunistes, socialistes, marxistes, socialdemòcrates, leninistes, ultraconservadors... tothom hi té cabuda en el programa més plural per anotonomàsia.

Crec en una societat diversa i per això existeix l'Opina Youth. La millor recepta per ser una Catalunya capdavantera i una Catalunya que vol la prosperitat dels i les joves és creure en la diversitat. Però creure-hi no serveix de res si no s'aplica. I quina millor manera de fer-ho que un programa de televisió diari en el que poguem escoltar a tothom i no se censuri ningú.

La censura mai pot ser la solució. Sempre s'ha d'apostar pel diàleg, per la confrontació d'idees, per l'escolta a l'adversari polític. Sap molt de greu aquella gent que es dedica a censurar la pluralitat, a fer creure per les xarxes socials als seus seguidors que aquest és un programa amb un biaix d'extrema esquerra (com diuen alguns) o d'extrema dreta (com fan creure uns altres). Sap molt de greu aquella gent que es dedica a difamar el programa, a insultar gratuitament, a menystenir el caramel que tenim els joves ara a Catalunya.

Un caramel llaminer, que segons amb quin prisma el miris et pot semblar més blau, més groc, més taronja o més vermell, però que per fi fa les delicies de la joventut a Catalunya. Un caramel gustós que, després de mesos i mesos d'intens treball, ara comença a treure el cap en el panorama mediàtic català. Un caramel del qual tothom en parla i que molts volen saber-ne el sabor. Alguns no s'hi atreveixen perquè els espanta la pluralitat, altres no el volen saber perquè s'han deixat intoxicar pel que diuen uns i altres però que realment no s'han mirat un programa complet per parlar en propietat. Això sí, els qui han provat aquest caramel, en volen una bossa plena.

És un caramel addictiu, ja ho deia, per cert, la Mariola Cubells a TV3. La joventut catalana ha guanyat: el que portàvem tant de temps reclamant, per fi ha arribat. No us havíeu sentit abandonats durant tant de temps? No ens queixàvem tant de que no érem escoltats? No reclamàvem amb tanta efusivitat un espai televisiu en català pels joves? Aquí el tenim. No ens ho pensem dues vegades i fem-ho.

A tots aquells que censureu la pluralitat, recapaciteu. A tots aquells que repartiu lliçons de moral, toqueu de peus a terra. A tots aquells que insulteu i difameu, feu propostes constructives. A tots aquells que parleu sense haver mirat un sol programa sencer i esteu infoxicats pels comentaris de Twitter, cliqueu AQUÍ i mireu programes a la carta. A tots aquells que ens dieu "petits cunyats", mireu-vos el melic. I a tots aquells que voleu participar i voleu ser part del primer projecte fet per i pels joves, contacteu-me. L'Opina Youth és casa vostra. Això sí, recordeu que el caramel de l'Opina Youth és addictiu.