Ja n'estem tipes! Prou de Pilar Rahola!

13.01.2021

"La televisió pública de Catalunya passa olímpicament dels criteris d'expertesa pels quals han apostat la resta de grans televisions i prefereix colar la nostradamus Pilar Rahola com la saberuda del coronavirus"


La pandèmia del coronavirus ens ha portat centenars de tertúlies i programes de debat rigorosos a la gran majoria de cadenes de televisió. Iker Jiménez amb els seus especials 'Cuarto Milenio: Horizonte' a Mediaset, les tertúlies amb experts i metges presentades per Iñaki López a 'La Sexta Noche' o el programa 'Què fem?' de TEVECAT dirigit per Ricardo Aparicio en són alguns dels exemples més clarificadors.

El coneixement, l'experiència i la pedagogia han imperat amb exemple arreu dels canals de TV amb experts en la matèria com César Carballo, Boticaria García, Olga Mediano, José Félix Hoyos, Alex Arenas o Alfredo Corell, entre d'altres. Quasibé totes les cadenes han optat per, en un tema tant delicat com aquest, donar veu a aquells que en saben i no als típics tertulians showman que t'omplen les hores de televisió de comentaris buits i de parafarnàlia. És d'agrair.

Deia quasibé totes perquè, per variar, ens ha fallat novament "la nostra", TV3. La televisió pública de Catalunya passa olímpicament dels criteris d'expertesa pels quals han apostat la resta de grans televisions i prefereix colar la nostradamus Pilar Rahola com la saberuda del coronavirus. Fins a trenta-set (37!!!) aparicions televisives des de l'inici de l'epidèmia.

Però el més preocupant no és que hagi participat en 37 tertúlies diferents en les ja habituals col·laboracions al 'Tot Es Mou' i al 'FAQS' (com no, fent trinco-trinco en totes elles), sinó que lideri la taula de màxims col·laboradors en tertúlies televisives amb un total -atenció- de 8 hores, 6 minuts i 14 segons en directe. Vuit hores, sis minuts i catorze segons d'ingomínia, els quals la situen com la contertúlia amb més presència a les tertúlies de "la nostra" doblant al segon de la llista, el periodista Antoni Bassas. Patètic.

Els ciutadans de Catalunya estem ja ben farts, ben tipes, d'aguantar la sra Rahola a tort i a dret. Els teleespectadors de la Catalunya que vol ser pionera i cosmopolita també a nivell televisiu hem de plantar-nos i dir "prou" de la deriva raholista que està agafant la televisió pública. Pilar, si vols omplir la graella televisiva de TV3 parlant del coronavirus i donant lliçons d'experta, gradua't en la carrera de medicina o adquireix coneixements mèdics. En definitiva, sigues una experta acreditada i no la portaveu d'una tertúlia de bar.

És responsabilitat de tots i totes demanar més professionalitat a qui sigui que prèn les decisions que permeten que Rahola segueixi sent una okupa de la graella televisiva de TV3. En una de les sessions de control a la CCMA del passat 2020 Vicent Sanchís va dir que Rahola apareixia entre 5 i 10 minuts a la setmana al TEM i entre 5 i 10 minuts al FAQS. I un rave.